CGNunited zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking.

Help CGN met de weg naar een inclusieve maatschappij met muziek en dans….DONEER en deel!

CGN is initiator van het project Phila Slag & Vlag. Samen met onze projectpartners Stichting Philadelphia Zorg, de KNMO en Handicap.nl gaan we ons de komende jaren inzetten om mensen met een verstandelijke beperking heerlijk muziek te laten maken of te laten dansen bij een lokale muziek- en/of dansvereniging. Dit kan een showband, marchingband, drumband, harmonie, fanfare, blaaskapel, brassband, een colorguardgroep zijn of een twirlteam maar ook een dansgroep. Op deze manier dragen we als CGN ons maatschappelijke steentje bij. Iedereen heeft kunnen zien wat voor plezier deze mensen hebben als ze kunnen spelen voor het CGN publiek en wat dat ons deed toen we er getuige van waren.

Inmiddels heeft het project bij 10 verenigingen geholpen een groep op te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. We willen dit de komende twee jaar naar 30 brengen. Dit is geweldig maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat deze groepen zichtbaar zijn voor publiek. We willen die groepen natuurlijk een podium bieden op CGN-evenementen. Op onze CGN Championships zal er altijd een groep te zien zijn maar we willen ook deze groepen een eigen evenement geven binnen CGN. Daar doen natuurlijk ook de gewone groepen aan mee maar het evenement zal de aandacht vooral op de Phila Slag & Vlag groepen hebben. Natuurlijk spelen hier ook de maatregelen rond Corona een rol. Wij willen echter dat deze groep mensen hele mooie dingen kunnen laten zien aan het CGN publiek, via gewone of online evenementen.

Om dit te verwezenlijken is natuurlijk geld nodig. CGN betaalt dit allemaal uit de inkomsten van de evenementen. In de huidige omstandigheden wordt dit een enorme uitdaging. CGN sluit zich daarom aan bij de collecte van Handicap.nl om op deze manier geld in te zamelen zodat we de Phila Slag & Vlag groepen ook een mooie plek binnen het CGN kunnen geven en dat verdienen ze. Help ons door te doneren maar ook dit bericht te delen en/of je ook aan te melden als digitale collectant namens de Phila Slag&Vlag groepen

Klik op deze link en doneer: https://handicapnl.digicollect.nl/cgn-secretariaat-phila-slag-vlag

Of nog eenvoudiger: scan de QR-code!